Frivillige aftaler

Det er de færreste lodsejere, der er helt enige i alt, hvad der står i de indsatsplaner, vi arbejder ud fra, men gennem årene er det alligevel lykkedes at indgå over 60 ”frivillige” aftaler.

Anførselstegnene skyldes, at aftalerne her i Aalborg er indgået på ”ekspropriationslignende vilkår”, idet Aalborg Kommune i deres indsatsplaner har skrevet, såfremt det ikke lykkedes at indgå frivillige aftaler, så vil kommunen meddele et pålæg til lodsejeren.

Når der i vores forhandling med lodsejeren er enighed om hvor, hvornår og hvordan grundvandsbeskyttelsen skal udmøntes, så skal erstatningen for aftalen fastsættes. Praksis på området er, at der ses på, hvad ejendommen er værd uden grundvandsrestriktionerne, og hvad den er værd med restriktionerne på ejendommen. Differencen mellem de to er den engangserstatning, der udbetales. Det vurderes således, om der er et tab på fx maskinpark og bygninger i supplement til værditabet på jorden.

Vi indgår aftaler inden for de områder, som Aalborg kommune har udpeget i Indsatsplaner for Grundvandsbeskyttelse. I vores område er det ofte inden for "de sårbare nærzoner".

Jordfordeling/jordbytte kan anvendes som et alternativ til de individuelle forhandlinger med lodsejerne.

Ukrudtsbekæmpelse

08 april 2024

Det er forår, og der er grønt i haven, men måske er der også nogle steder, hvor du ikke ønsker grønt.

Overvågning

20 december 2023

Hvert år får vi udtaget vandprøver fra en række boringer for at overvåge vandkvaliteten i vores grundvandsmagasiner. Overvågningen skal hjælpe med at afdække eventuelle trusler mod vandkvaliteten ved vandværkerne, inden den rammer vandværket.

Rul til toppen